MVS Jeugdmodel in de media

De start van het MVS Jeugdmodel heeft bij een aantal kinderen en hun ouders in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam voor onrust gezorgd. Hierover is een aantal artikelen gepubliceerd in lokale en regionale kranten en nieuwssites. Wethouders Corine Bronsveld (Maassluis), Jacky Silos (Vlaardingen) en Doğukan Ergin (Schiedam) willen deze onrust bij de ouders wegnemen.

“We laten deze kinderen niet los.”

23788Jacky Silos (gemeente Vlaardingen): “We zien dat bij een aantal ouders onzekerheid is ontstaan over de zorg van hun kinderen. Voor al deze kinderen is bij het aangaan van het contract met Mevis zorgcontinuïteit afgesproken. Wij zien hier als wethouders op toe. We laten deze kinderen niet los.” 

Knelpunten

Ondanks de signalen die nu naar boven komen, twijfelen de wethouders niet aan het nieuwe systeem: “We zijn net gestart en er komen knelpunten naar boven. Daar leren we van. Wij staan echt achter deze verandering en geloven dat dit uiteindelijk voor alle kinderen het beste is. Het hoofddoel is dat zorg dichtbij het kind, het gezin en de eigen leefomgeving wordt georganiseerd. Daar blijven we met elkaar hard voor werken.”