Archief

Lees hier meer nieuwsberichten

 • Nieuwsbrief

  Hier vindt u de nieuwsbrieven MVS Jeugdmodel.

 • Mevis nieuwe partner MVS Jeugdhulp

  21 april 2022

  Alle jeugdhulp vanaf 2023 dichtbij en vanuit één partij

  Vlaardingen, 21 april 2022 - De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) maakten vandaag bekend dat de aanbestedingsopdracht voor de meeste vormen van jeugdhulp vanaf 2023 is gegund aan Mevis, een samenwerkingsverband bestaande uit Timon, MEE Rotterdam Rijnmond, Yulius, ASVZ en Prokino Zorg. Met de keuze voor deze nieuwe samenwerkingspartner is een volgende belangrijke stap gezet in de invoering van het MVS Jeugdmodel. Met het model streven de gemeenten ernaar om de kwaliteit en snelheid van hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders in de regio te verbeteren.

 • Vernieuwing jeugdhulp vanaf 2023 in MVS Hulp voor kinderen zoveel mogelijk in vertrouwde omgeving

  05 januari 2023

  De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) zetten een belangrijke stap om de kwaliteit van de jeugdhulp in de regio te verbeteren. De gemeenten willen per 1 januari 2023 één samenwerkingspartner contracteren voor alle vormen van hulp en ondersteuning aan kinderen en hun ouders. Daarom hebben de gemeenten dinsdag een aankondiging van een aanbestedingsopdracht voor jeugdhulp verstuurd die vanaf vandaag voor iedereen zichtbaar is op TenderNed. Deze stap maakt onderdeel uit van de invoering van het MVS Jeugdmodel.

 • Maassluis, Vlaardingen en Schiedam blijven in GRJR

  05 januari 2023

  De MVS gemeenten, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, blijven deel uitmaken van de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond. Hoewel er eerder nog sprake was van een mogelijke uittreding, is er nu de ruimte voor de uitvoering van het MVS Jeugdhulpmodel binnen de GRJR. Zowel de gemeenteraden van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam als het Algemeen Bestuur van de GRJR stemden deze week hiermee in.

 • Praktijkondersteuner Jeugd Sanne van Denzen: "Het is oké om hulp te vragen"

  05 januari 2023

  Praktijkondersteuner Jeugd in huisartsenpraktijk voor jongeren met psychische problemen

  Sinds april dit jaar zijn er in Vlaardingen drie praktijkondersteuners gestart die zich speciaal richten op kinderen en jongeren tot 18 jaar. Sanne van Denzen is een van deze praktijkondersteuners Jeugd en werkt onder andere voor huisartspraktijk De Wit in Medisch Centrum Hoog Lede.

 • Alle jeugdhulp straks vanuit één partij

  05 januari 2023

  Belangrijke stap in het bieden van hulp en ondersteuning dichtbij

  De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) hebben vandaag besloten alle vormen van jeugdhulp vanaf 1 januari 2023 bij één partij in te kopen. In de aanbestedingsopdracht worden dus ook de onderdelen jeugd en gezin van de wijkteams meegenomen, de ondersteuners jeugd bij huisartsen, de gezinsspecialisten in het onderwijs, en het zogeheten flexibel team met specialisten in de jeugdhulp. Met dit besluit zetten de gemeenten een belangrijke stap om de kwaliteit van de jeugdhulp in de regio te verbeteren.

 • Nieuws Update aanbesteding MVS Jeugdhulp

  05 januari 2023

  Hierbij informeren wij u over een volgende belangrijke stap die we zetten op weg naar de invoering van het MVS Jeugdmodel. Donderdag 7 oktober hebben de drie gemeenten Maasluis, Vlaardingen en Schiedam de aanbestedingsopdracht gepubliceerd waarmee zij per 1 januari 2023 één samenwerkingspartner willen contracteren die verantwoordelijk is voor alle vormen van jeugdhulp.